ما قصد داريم مقايسه اي را در شاخص هاي معدودي از سواد و فعاليت هاي علمي در دوران قبل و پس از انقلاب اسلامي انجام دهيم تا تفاوت ها و تغييرات بوجود آمده براساس آمارهاي مستند و موجود از دوران پهلوي و حکومت اسلامي مشخص گردند.

لازم به ذکر است که درخصوص برخي موارد هيچ آماري از پيش از انقلاب وجود ندارد تا مقايسه اي بين آنها و پس از انقلاب صورت گيرد و اين مي تواند ناشي از عدم وجود برخي فعاليت ها در راستاي آموزش و علم در پيش از انقلاب باشد. به همين منظور ما موفقيت ها و دستاوردهايي را که پس از انقلاب کسب شده اند را بيان مي نماييم:
1- پس از انقلاب ما شاهد موفقيت هر ساله دانش آموزان و دانشجويان ايراني در دست يابي به مقامات جهاني و مدالهاي رنگارنگ در المپيادهاي علمي در رشته هاي مختلفي همچون فيزيک، رياضي، شيمي، کامپيوتر و ... در رقابت با کشورهاي پيشرفته علمي هستيم که يکي از شواهد رشد و توسعه علمي کشور است؛ اين درحالي است که قبل از انقلاب اسلامي، دانش آموزان ايراني در المپيادهاي جهاني شرکت نداشتند.
2- کشور ايران در سال 56 با 33 ميليون جمعيت، نيازمند ورود پزشک خارجي از ساير کشورها بوده است، اما هم اکنون با جمعيتي بيش از دو برابر و به تبع آن با نيازي بيشتر به پزشک، با مازاد پزشک روبه روهستيم؛ همچنين در زمينه پزشک متخصص نيز از جمعيت 7000 نفر در سال 57 به جمعيت 72.792 پزشک متخصص در حال حاضر رسيده ايم و همچنين بايد گفت که مردم بسياري از کشورها به منظور درمان به کشورمان سفر مي کنند تا تحت نظر پزشکان ايراني به درمان خود بپردازند.
3- بر اساس گزارش موسسه بين المللي اطلاعات علمي (ISI)، تعداد مقالات علمي چاپ شده از محققان ايراني در مجلات معتبر بين المللي در سال 1357، 450 مقاله و در سال 2012، 34.155 مقاله بوده است که نشان دهنده رشد 3 برابري متوسط جهاني در اين حوزه است.
4- مرکز فرهنگي سازمان ملل (يونسکو) چند بار ايران را به عنوان يکي از موفق ترين کشورهاي جهان در مبارزه با بي سوادي معرفي کرده است.
5- هم اکنون ما شاهد اين هستيم که ايران در بسياري از فناوري ها نه تنها خودکفا شده بلکه به کشور صادر کننده خدمات فني مهندسي در حوزه هاي صنعت نفت، کشاورزي، بهداشت، سدسازي، تراکتورسازي، هسته اي، خودروسازي ، سلول هاي بنيادين و ... تبديل شده است.
6- در عرصه علوم نوين، دانشمندان ايراني توانسته اند تا مرزهاي جديد دانش بشري پيش روند و در مواردي از اين مرزها نيز عبور کنند. موفقيت هاي دانشمندان ايراني در زمينه هاي سلول هاي بنيادين، نانو تکنولوژي، مهندسي ژنتيک، علوم هسته اي، علوم فضايي و ... از اين موارد است.
7- ايران در سال 2013 ميلادي رتبه نوزدهم جهاني در رشد توليد علم را بهدست آورد و اين در حالي است که کشورهاي لهستان، بلژيک، دانمارک، اسکاتلند، اتريش، پرتغال، رژيم اشغالگر قدس، سنگاپور، مکزيک و جمهوري چک بعد از ايران به ترتيب رتبه هاي 21 تا 30 را از نظر توليد علم در اختيار دارند.
انتهاي پيام/